Veckans låt

Lorde kände jag till men hade egentligen ingen susning om hennes musik eller vem hon är. Trodde t.ex att artisten kom från Norge !?!

Hur som helst hörde veckans låt på radion för en tid sedan och den satt som smäck. Lite creepy video dock lite för mycket new age/hippie stuk för min smak men en bra låt är en bra låt.

Ha en skön vecka

6 tankar på “Veckans låt

 1. Just det ja hon är ju från Nya Zeeland. Hon var lite i utkanten av hetluften 2017 när några landsmän till henne skickade ett brev och uppmanade henne att ställa in finalkonserten på hennes världsturné som skulle hållits i Tel Aviv. Aktivisterna hotade henne med att det skulle se mycket illa ut om Lorde spelade i terrorstaten Israel som utför folkmord på palestinierna och tar deras mark, vatten och snart sagt luft. Lorde höll med och ställde in konserten för att inte stödja Israels politik.

  Därför stämde israeliska rättsväsendet de tre nya zeeländare som uppmanat Lorde att bojkotta Israel på 110.000 kronor i skadestånd till tre israeliska ungdomar som hade köpt biljetter till Lordes konsert. De fick visserligen biljettpengarna tillbaka men de bedömdes ha lidit så stor psykisk skada av att konserten ställdes in och det var därför de krävdes på vad som kallades ”ett skäligt bötesbelopp”.

  Lorde själv slapp undan alla sådana krav tror jag men Israels antibojkottlag som nu har funnits i tio är rätt tung och allvarlig. Att i någon och varje form uppmana till bojkott mot Israel klassas numera som antisemitism.

  Men tänk att jag knappt hört någonting av Lorde. Det är väl åldern. För det är snäll och ofta positiv musik, vad jag har förstått. Men jag tror att just tonårsflickor är den primära målgruppen, även om hon har fans högt upp i åldrarna, inte minst gubbar.

  Och jag måste erkänna att jag först blandade ihop henne med finska rockgruppen Lordi.
  Just den här låten tycker jag låter steril och ”död”. Men mest i soundet. Både hon och melodi låter annars rätt trevliga.

  • Ouch! Mellanöstern en politisk Gordisk knut jag inte tar i med tång. Vart man än vänder sig har man rumpan bar, jag har åsikter och tankar om detta getingbo men håller dem så gott jag kan för mig själv. Det är bilder som länken nedan visar som gör att frågan är alltför komplex känner jag.

   https://forums.spacebattles.com/threads/exactly-what-is-going-on-in-the-middle-east.365965/page-2

   Det där antibojkottlagen hade jag inte hört talas om tackar för den otrevliga upplysningen. Sanslös.
   Tur då att låten är behagligare än det ämne den råkade generera.

   • ojojoj den grafen lägger min förståelse i frågan på dagisnivå 😀 Hu, ja, vad komplicerad världen är. Förlåt om jag kommenterar dåligt på din trevliga låt. Du kan ju radera den 🙂

   • Nej inte alls – bara spännande att se vilka banor ett inlägg kan få – hade inte en tanke på Mellanöstern när jag la upp låten

 2. Tänkte också först på Lordi och tyckte att det var ett lite ovanligt val för att vara du 🙂 Men texten sitter ju verkligen som en smäck — det är inte du som skrivite den?

  Annars förekommer Lorde flitigt under ett antal avsnitt i South Park

  • Får nog erkänna att texten lockade mitt intresse och jag skulle mycket väl kunna tänka mig att dansa runt på den där stranden i Hawaiiskjorta till låten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s