Meander (2020 Frankrike)

Lisa väljer helt fel person att lifta med då det under bilfärden uppdagas att föraren möjligen kan vara en seriemördare. Innan Lisa får svar på sina farhågor krockar bilen men hon verkar ha hamnat ur askan i elden.Hon vaknar upp i ett rum och vägen ut leder genom ett rör som i sin tur leder till nya rör och rum. Lisa blir snabbt varse om att varje sektion i denna främmande konstruktion består av någon form av fälla som hon måste klura ut för att komma vidare. Varför hon är där hon och vem som kidnappat henne är ett mysterium.

Jag brukar roas av filmer inom denna genre t.ex Escape room, Cube, Saw  m.fl. Även om de kanske inte är några mästerverk i filmisk mening så är det lite spännande och se vilka svårigheter som kommer i huvudpersonernas väg,  Meander funkar bra till en början men då Lisa är ensam och har ingen att tala med blir det ett fasligt flåsande rör ut och rör in. Upplösningen är i flummigaste laget för mig och lyckades till på köpet bli så där känslomässigt smetigt och kletigt som jag avskyr.  Trots ett koncept jag brukar gilla eller åtminstone bli någorlunda underhållen av så var Meander en ganska så trist rulle. Fransmännen brukar kunna leverera bättre rullar.

Regi: Mathieu Turi

Betyg: 3/10

5 tankar på “Meander (2020 Frankrike)

  • Det första jag gör numera när jag ser reklambilder med en massa ikoner för ”filmpriser” och ”utmärkelser” är att skeptiskt granska materialet. De har ersatt yrkesrecensenters (=marknadsförarnas sista betalda led) fåniga exklamationer ”Hysteriskt rolig!”, ”Inte ett öga torrt i salongen!” och ”Om du gillade Exterminator 4 kommer du att älska The Toilet Plumber!”

   • Det där fanns redan på VHS tiden men då var det ”reportrar” som hyrdes in. Kan bli ganska kul läsning åtminstone. Ang filmpriser så verkar var och varannan håla ha en filmfestival idag så jag anar att det gått inflation på priser och utmärkelser

 1. Nackdelen med den här typen av historier är ju att det behöver vara en ganska bra slutkläm för att motivera allt klurande, krälande och krypande. Jag vill ju fortfarande hävda att första Saw inte fixade det 🙂

  • Hämnd eller en galning funkar ganska bra för mig men blir det mer avancerat än så ställs det vissa krav.
   Saw? Tycker första rullen funkar men sedan blir både manus och utförande allt mer kackigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s