På bio: Augusti

Pga av coronan och stängda biografer la jag denna denna sektion på is men nu när restriktionerna har lättat så kör jag igång igen. Sista söndagen i varje månad listar jag de biofilmer jag finner intressanta. Augusti har en hel del rullar som lockar mitt intresse.

Suicide squad

Den nya Suicide squad vekar vara en härlig hejsan-svejsan film. Bra skådisar och man verkar ha släppt Znyder och han hans erbarmliga murriga och pretentiösa slo-mo stil. En rulle där en av rollfigurerna heter The Polka dot man väcker ett visst intresse.

 

 

Candyman

Ok det är en remake på en klassiker men jag är svag för skräckisar och det har gått ett par decennier sedan sist så intresset finns för att se om man kan åstadkomma något nytt.

 

 

 

The Green Knight

Vet inte speciellt mycket om filmen men filmbolaget A24 brukar släppa intressanta rullar. Jag anar att det rör riddare och Kung Arthur – det räcker långt speciellt då Guy Richie lyser med sin frånvaro.

 

 

Freeguy

Har nästan alltid tid över till Ryan Reynolds. Näst efter Dwyane Johnson är han den skådis som sprider mest trevnad omkring sig när han dyker upp på vita duken.

 

 

 

Tigers

Sportfilmer är jag svag för och det är lite spännande med en svensk sådan. Speciellt då handlingen verkar vara lite annorlunda mot vad man är van vid inom genren.

 

 

 

De bästa åren

Grundstoryn verkar oroande lik Scolas Vi som älskade varann så mycket, om det är en nyinspelning eller inte vet jag ej. Trots detta brukar Italiensk filmleverera så om rullen dyker upp i Karlstad är det inte omöjligt att jag tar en titt.

8 tankar på “På bio: Augusti

 1. Den riktiga Candyman-filmen är otroligt bra. Det går inte att göra en remake på den. Iallafall tror jag inte att det finns en enda producent där ute idag som förstår att göra den, än mindre en regissör. Rätta mig när du har sett den, filmitch.

  • Har inte så värst emot remakes ibland blir de bättre än förlagan ibland sämre. Jag har förhoppningar om Candyman men troligen slår den inte originalet. Återkommer i frågan

   • Remakes kan vara bra. Det beror på vad de gör med materialet. Tycker du om originalversionen av I spit on your grave (1978)? Den tycker jag på ett mycket bra sätt kan engagera tittaren (mig) i att känna hur en utsatt kvinna ger sig själv upprättelse, när hon lever i ett minst sagt kvinnofientligt samhälle.

    Men med remaken tycker jag att man lyckades förstöra det som engagerade tittaren, med den uppenbara utgångspunkten att hämnden skulle bli mycket mer grafisk med blod och sadism. Det finns inte längre någon kvinna att känna medkänsla med, bara en spelfigur från Mortal Kombat bestående av matematiskt beräknade polygoner.

    Ni som gillar Marvel…kom inte Spiderman-remaken lite för tidigt, och var den inte lite töntig (för att uttrycka sig halvt diplomatiskt) jämfört med Toby Mcguires? som väl också var en remake (som var flerfalt bättre än sin föregångare)?

 2. Har bara sett nyinspelningen och då jag har en väl utvecklad reptilhjärna (verkar det som) är jag omåttligt förtjust i sk hämndfilmer. Jag kan ana att om man sett originalet först står sig nyinspelningen slätt
  Remaken var alldeles för tätt inpå men första filmen var en positiv överraskning – lite mer fartfylld och Garfield var en bra Spiderman. Uppföljaren däremot var en dikeskörning av rang.

 3. Ställer mig i likhet med Tveitt ovan något frågande till remaken, men man vet ju aldrig. Och Taika är med i Freeguy, det räcker för mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s