Veckans låt

Håkan Hellström. Det verkar som man antingen hatar eller älskar artisten. Själv är jag försiktigt positiv. Plattorna är ok men som liveartist är han nästan oslagbar. Det många retar sig på är att han snor andras låtar och texter helt ogenerat. Veckans låt är en mix av Baba O´Riley av The Who, Springsteens Jungle land och lite annat.

Jag irriterar mig inte speciellt mycket utan ser det som så att nu finns det tre låtar som jag gillar. Däremot måste karln ha jädrigt bra advokater eller så mörkas det att han tillbringar all sin fritid i rätten.

Ha en finfin vecka

7 tankar på “Veckans låt

 1. Ja det säger min granne också att antingen hatar man Helveteström eller så älskar man honom. Han lär vara den mest utskällda artisten i Sverige och Norgehistorierna har ersatts av Hellströmhistorier.

  Jag fattar inte varför. Det är väl inget fel på honom, men inte tycker jag att han är särskilt intressant eller bra heller. Det ska väl vara det där jordnära elementet hos honom som gör att en del människor kan relatera till det han sjunger om, och det är väl bra för dem? De som inte kan relatera till det, kan väl lyssna på något annat, bara? Han är helt okej tycker jag, och kan beträffande honom inte ha starka känslor vare sig åt det ena eller andra hållet.

  Och Per Gessle är det ingen som kritiserar fast han stjäl saker från alla möjliga. Hans stjälande i Roxette från Eurythmics var kanske lite för tydligt men Gessle låtsas heller inte att han hittat på sakerna själv, utan kan gärna visa från vem han har stulit sina grejer. Vad då då? Det är så musiker och andra gör, lånar av varandra och blandar om ingredienserna. Brian de Palma fick biodistribution på sin Body Double. Var var Alfred Hitchcock Estates advokater då?

  • Kan tro att hans texter är det som attraherar många (tydligen stjäl han ganska friskt i där oxå). Gillar ofta hans mer fartfyllda låtar och som sagt live är han makalöst bra.
   Kan kanske vara som så att HH inte är öppen med knyckandet vilket retar en del. Det är ganska långt till t.ex Fat Boy slim som tom betalar stora summor till de han samplar från. T.ex blev ngn gammal soulartist glatt överraskad när hon fick en fet royalty check av honom . Mao ok att inspireras/låna etc bara man är öppen med det.
   De Palma dont go there – tål inte hans filmer med nga få undantag

 2. Det enda som irriterar mig med Hellström är att han är tråkig 🙂 Sorry, denna veckan testlyssnar jag inte ens på bidraget 😉

  Ha en bra vecka!

  • Full förståelse för valet. Tråkig musik är det värsta som finns lyssnar hellre på dålig musik än tråkig. Vad som sedan är tråkig musik är däremot upp till var o en. I mitt fall är det ofta s,k popsoul som jag finner makalöst trist typ Houston, Carey och med vissa undantag Michael Jackson

   • Där är vi helt eniga, möjligen med undantag för tidiga Jackson. Har denna popsoul numera övergått i något slags R&B-mos? Under en period försökte jag hålla mig lite uppdaterad genom att lyssna på Digilistan men fått lägga ned pga nästena enbart fruktansvärt tråkig musik

   • Själv har jag aldrig kommit så långt som till Digilistan men kan de få gånger man hör musik på reklamradio dvs nästan aldrig att det är ganska enahanda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s