Fighting with my family (2019 Storbr)

Familjen Knight verkar vara ett sympatiskt sällskap men det som gör att Knights sticker ut en aning från gemene man är att de är fullkomligt besatta av wrestling. Hela familjen sysslar med denna ”sport” som iofs är ”uppgjord men inte på låtsas” för att citera fadern i familjen. Det som ligger familjen i fatet är att de bor i den engelska staden Norwich där wrestling har samma attraktionskraft som t.ex ”sporten” gång. I USA är det däremot andra skällor som ljuder och mor och far sätter sitt hopp på att deras barn Saraya och Zak ska bli uttagna till den amerikanska ligan. Zak lyckas inte  men dottern får en biljett till USA och sätts i träning. Frågan är om hon egentligen vill detta då det hela tiden varit hennes brors dröm där Saraya  bara hängt med i farten.

Nu är det så här: Om Florence Pugh är med i en film ska den ses oavsett vad den handlar om. Denna gång var det inte bara hon som lockade till titt. Jag gillar sportfilmer, Dwayne Johnson har en cameo och goda vitsord från Sofia hjälpte till på traven.

Då det är en sportfilm som dessutom är en BOATS står klyschorna tätt i backen. De radade upp sig fint på led för att sedan betas av en efter en allteftersom handlingen fortskred. Två saker gör att irritationen inte infinner sig. När det rör sportgenren ska den vara klyschig – jag älskar t.ex 80-tals rullen Youngblood som är helt sanslös när det rör detta område. Filmen är också engelsk vilket gör att det blir inte riktigt lika smetigt och bombastiskt som om filmen skulle vara amerikansk. Engelsmännen är lite mer sansade och återhållsamma med känslor vilket jag i detta fall var tacksam över.

Filmen är som sagt en BOATS men man håller sig otroligt nog nära sanningen, dessa märkliga typer finns på riktigt och det gick ungefär till på samma sätt i filmen som i verkligheten. Lägg till en hel del bra skådisar i små och lite större roller och naturligtvis Florence Pugh så är Fighting with my family en klart sevärd rulle vare sig man gillar wrestling eller inte.

Regi: Stephen Merchant

Betyg: 7/10

8 tankar på “Fighting with my family (2019 Storbr)

 1. Intressant och en film som jag kanske ger chansen någon gång. Florence Pugh såklart…

  Jag har absolut noll intresse för wrestling men efter att ha sett Darren Aronofskys fantastiska The Wrestler med Mickey Rourke i huvudrollen kan jag helt köpa devisen ”uppgjord men inte på låtsas”.

  Se The Wrestler om du inte gjort det, Filmitch! Borde hamna mitt i prick i din filmsmak med misär och skämskudde och hjärta. 🙂

 2. Som Henke har jag noll intresse för wrestling, men det konstiga med mig är att jag som du också gillar sportfilmer, det kvittar nästan vilken sport det är. Ändå avskyr jag riktig sport eller sport på tv och fattade t ex inte förrän idag att det pågår ett OS.

 3. Florence Pugh som både du och Henke tydligen älskar, har jag bara vag koll på. Hon var underbar i The Falling, men sen har jag inte sett så många fler. Midsommar, jo, och Little Women som är en flickbok jag alltid älskat och där jag jämför alla filmversioner jag sett mot boken, men jag har nog huvudsakligen missat henne i och med att hon verkligen är i ropet. Och hon var verkligen underbar i The Falling.

  • Fantastiska Florence. Hon hör till de tre skådisar jag försöker se allt med och i dagsläget har jag bara två filmer kvar att se med henne där den ena är just The Falling. De andra tre är Ana de Armas, Jason Statham och Tom Hardy.
   Rekommenderar Lady MacBeth med Pugh.

 4. Åh, vad roligt att du gillade den! Men såklart, den har ju en hel del gratis tack vare fantastiska Florence. Men det känns också som om Merchant kan vara en filmskapare att hålla koll på. Inget världsomvälvande men stabilt, välberättat och ganska mysigt. Och visst fick man en viss insikt i sporten, vilket var intressant. Det jag saknade var någon slags förklaring till hur man avgör vem som vinner en match och på vilka grunder

  • Jo hitintills har jag gillat det Merchant gjort – stabilt var dagens ord.
   Har en bekant som är väl bevandrad i denna värld ska återkomma med svar. Jag tror dock att ”matcherna” är uppgjorda men ibland kan det gå fel och ngn deltagare blir för ivrig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s