Willy´s wonderland (2021 USA)

Nicolas Cage spelar här en tystlåten man (han yttrar inte ett ord under hela filmen) som får punka i närheten av en liten håla i delstaten Texas. Platsen liknar mest en ursäkt till bebyggelse då alla verkar bo husvagnar. I denna sorgliga syn till ”stad” ligger det ett nedlagt nöjespalats som heter Willys Wonderland. Då Cage inte kan betala bilreparationerna går han med på att städa upp stället under natten mot att bilen lagas. Ett tillsynes enkelt jobb om det inte vore som så att maskotarna på Willys Wonderland vaknar till liv och har då som sysselsättning att ta folk av daga.  En kort beskrivning av filmen skulle helt enkelt lyda.: En tystlåten Cage kämpar mot mjukisdjur på ett nedstängt nöjespalats. Och ja det är precis så dumt och konstigt som det låter.

Jag kände av oförklarliga skäl ett sug att kolla in rullen men anade att jag nog skulle stänga av efter en kvart men det var något med filmen som gjorde att jag tittade vidare. Filmen är såpass konstig och märklig att jag helt enkelt var tvungen att kolla vidare. Det är ganska taffliga slagsmål, en hel del skådisar som gör jobbet hellre än bra, knepiga repliker och som grädde på moset Cage som b.la dansar när han spelar flipper och kan lämna en gosedjursfight mitt i då han tydligen tar rast oavsett vad som händer. Trots detta har filmen något odefinierbart som gör att jag tittar vidare och i slutändan blir resultatet mot alla odds faktiskt helt ok.

En rolig i detalj i filmen är att en av maskotarna påminner en hel del om den ryska dockan Cheburashka i Sverige mer känd som Druttens kompis Gena. Likheterna var inte en slump då filmmakarna tydligen baserade denna docka på just Gena.

Drutten & Gena

Märklig film men JAG fann den vara värd en titt vilket resulterade i en film jag inte kommer att glömma i första laget.

Regi: Kevin Lewis

Betyg: 5/10

4 tankar på “Willy´s wonderland (2021 USA)

 1. Gena betyder krokodil på ryska. Varför hette de då inte Drutten och Krokodilen?

  Nu tycker jag det börjar likna något! Nicholas Cage får mycket skäll för att vara oseriös och göra kassa filmer, det var tur han inte gjorde Stålmannen, men han har egentligen alltid varit mest intresserad av udda karaktärer. Han var rätt tystlåten i Pig också, och nu har han alltså tagit det ett steg längre.

  Bra manusidé! Att tivolin som ska vara skojiga och barnvänliga är platser för terror och fasa, har väl funnits på film i 100 år. Tydligen funkar det inte jättebra, det här, men upplägget är ju bra.

  Roger Moore var bra i Sing to the animals i Mupparna, där han även kickar ass och sparkar på mjukisdjuren, som en sjungande polis med våldsmonopol.

  • Gena lät väl klatschigare?

   Cage har jag alltid haft ett gott öga till men filmerna han är med i är väl inte alltid de bästa

   Filmen är som sagt inte helt oäven gillar man Cage o har Netflix kan man ge den en chans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s