Chato’s land (1972 Storbr)

Halvblodsindianen Chato kommer i konflikt med sheriffen då denne vill avvisa honom från stadens saloon. Det slutar med att Chato skjuter ihjäl sheriffen och flyr ut i vildmarken. Ett uppbåd på tretton män som leds av den gamle sydstatssoldaten Quincey sätter efter honom. Förföljarna tror att det kommer vara en enkel uppgift men Chato är på hemmaplan och frågan blir vem som egentligen jagar vem.

En hederlig västern är aldrig fel. Jag hade vad jag vet aldrig hört talas om denna film men en kollega på jobbet talade sig varm om filmen. Tilläggas bör i detta fall är att denne kollega har en mancrush på Charles Bronson som är jämförbar med min på Jason Statham.

Bronson spelar här Chato och säger inte många meningar i filmen. En kul överraskning var att Jack Palance spelar sydstataren. Tvärtom mot vad man skulle tro är kapten Quincey förnuftets röst i filmen. Jag är van att se Panance i rena skurkroller men här ger han ett något mer komplicerat porträtt. Egentligen är jag mer nyfiken på Quicey liv och bakgrund än Chato.

Övriga roller är kompetent besatta, tempot och speltid helt ok. Det är nog vad filmen i slutändan också blir nämligen helt ok. Jag hade nog önskat mig lite mer fart och spänning. Man fattar ganska snabbt att Chato med lätthet kommer klara av sina förföljare men man skulle ganska enkelt kunna ökat på spänningen en smula.

Regi: Michael Winner

Betyg: 5/10

4 tankar på “Chato’s land (1972 Storbr)

  1. Jag köpte filmen nyligen på VHS, dock har jag ej haft tid att se den. Gillade omslaget så jag kunde inte motstå att köpa den. Tror det var Transfer som gav ut den. Du kan nämna för din kollega att killen som har Sveriges största samling med Charles Bronson posters, filmer mm kommer att ha utställning med allt i november. Detta sker i Norrköping. Är han seriöst intresserad att besöka den så fixar jag adressen. Det blir även två Bronson filmer som ska visas. Jag älskar Bronson. Filmen Telefon från -77 som du säkert känner till är en favorit för mig.
    https://www.imdb.com/title/tt0076804/

    • Ska nämna utställningen men tveksamt om han tar en tur till Norrköping. Just telefon har jag tro det eller ej inte sett men tids nog så,
      Har ett gäng Bronson filmer till hemma till låns som pytsas ut allteftersom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s