Veckans låt

Helt plötsligt kom jag att tänka på Uppsalabandet Webstrarna. Fråga mig inte varför. Den första CD-skivan jag köpte var just en platta med denna grupp. Det blev inte så mycket mer lyssnande av dem mer än den skivan som var riktigt bra så jag har en del att lyssna ikapp.

Med lite tur hinner jag med att kolla in den nya Halloween filmen men den har jädrigt knepiga tider här i Karlstad och går bara på mina två ”mer död än levande dagar” måndag och tisdag. Och det var just det plattan med Webstrarna hette, Mellan måndag och tisdag. Så knöts den säcken ihop.

Önskar alla en finfin vecka

4 tankar på “Veckans låt

 1. Jag tänkte på Webstrarna häromdagen, igen. De var bra. I en radiointervju, jag tror det var i Godmorgon Världen, berättade ledaren om skivans mest anspråkslösa låt som handlar om platser som inte finns, och de pratade om bortglömda platser som finns i vår närhet och som vi inte uppmärksammar. På ett ganska filosofiskt sätt som inte minst många konstnärer funderar över och gestaltar. Webstrarna är ett av de svenska band jag minns med lite extra värme.

  • Jo den låten minns jag – bra platta överlag . De har gjort comeback och har släppt en ny singel i månaden och det lilla jag hört är ganska bra.

 2. Spännande, jag kan inte påstå att jag någonsin medvetet tänkt på Webstrarna eller ens associera till deras musik. Ändå är namnet omedelbar igenkänning och jag får associationer till studenttiden uppe i Umeå (med start 1991)

  Ha en fin vecka du också!

  • Tack!
   Var länge sedan jag tänkte på dem men plötsligt var de där igen. Det var kring 91 denna skiva kom ut med b.la Moln på marken (?) som blev en ganska stor hit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s