Veckans låt

2021 hade kunnat avslutats bättre och starten på det nya året blev inte heller så munter. Efter en höst som jobbmässigt varit väldigt slitsam och utmattande var det dags för jullov. På julafton blev min dotter sjuk, nyårsfesten fick ställas in pga ytterligare sjukdom och på nyårsdagen blev min mor sjuk och avled efter några dagar. Det har nog aldrig känts så skönt att börja jobba igen. Jag var mer sliten efter lovet än innan det. När begravningen närmade sig fick hela familjen Covid och jag hade lätt ångest över att missa min mors begravning.

Nu blev det tursamt inte så och det blev en fin begravning bortsett från en liiiiiten detalj. Jag har nu lärt mig att låten Amazing grace och musikinstrumentet orgel inte är en match in heaven – jävlar vad illa det lät. Så veckans låt blir Amazing grace som den SKA låta – jag vet att mamma skulle uppskatta denna version mer än den som hördes i torsdags i kyrkan.

Livet går vidare och jag hoppas att jag fått in rutinerna på jobbet så jag orkar med att se lite mer film än vad som varit fallet i höst. Till veckan blir det i vart fall Werner Herzog, unken 90-tals nostalgi, ubåtsthriller och bilsex – alltid något.

Ha en riktigt go vecka.

12 tankar på “Veckans låt

 1. Beklagar sorgen. På något konstigt vis går livet vidare. Ta väl hand om dig själv och de dina. Mycket fin version av AG, tack. ❤

 2. Jag blir uppriktigt sorgsen över dina recenta svårigheter. Sånt som ingen av oss slipper undan i en eller annan form. Det är alltid bra att ha något ben att stå på, som ett arbete till exempel. Fortsatt lycka till!

   • Tack jodå jobbet gör att man inte direkt hinner grotta ned sig i eländestankar känns skönt.
    Fint stycke – har inte riktigt själv funderat över musik men jag VET att ska det spelas Amazing grace blir att hyra in en säckpipespelare 😉

 3. Usch, vilken tung period. Hoppas verkligen att du och din familj får möjlighet att återhämta er. Och det var fint med en riktig Amazing Grace för din mamma

 4. Beklagar. Tungt att läsa. Jag hade också den låten på min mammas begravning. Det tog mig många år innan jag kunde lyssna på den låten igen utan att börja gråta.

 5. Tråkigt att höra. Beklagar. Jobbig start på det nya året. Förhoppnings blir det ljusare resten av året. Och fint att det blev en fin begravning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s