Veckans låt

En släng av det härliga 70-talet blir det i dag. Passar perfekt i lurarna på vägen till jobbet. Låten passerar 10 minuters strecket men är i mina öron riktigt bra. Banks klaviatur och Collins trumspelande är magiskt och naturligtvis ska det vara Gabriel på sång inte tal om annat.

Hoppas givetvis att alla får en go vecka!

6 tankar på “Veckans låt

 1. Faktist inte alls särskilt bekant med Genesis förutom Land of Confusion, Invisible Touch och We Can’t Dance-albumet. Och nja, åtminstone just det här smakprovet var nog inte riktigt min grej 🙂

  Ha en bra påsklovsvecka!

  • Tackar ser ljusare ut nu då veckan startade med en dunderförkylning. Jag likt Henke är mer förtjust i Gabriel eran av bandet. Låtarna du nämner är ok men jag släppte bandet mer eller mindre efter att Gabriel slutade.

 2. Skivomslag med tema från en av Gabriels drogpåverkade mardrömmar.
  Det bästa med Genesis, har jag insett, var Tony Banks. Snygga saker som Bankstatement är de mest lyckade. Sista Genesis-hiten The Congo också. Men inte var det väl nåt fel på Collins sång? Och det bästa med Gabriel är tredje plattan. En skrämmande sak som mest står stilla i skivhyllan. Har lite svårt för sånt mörker. Men kvalitén på den var producenten Steve Lillywhites förtjänst. Hans allra bästa produktion.

  • Du syftar på melting face plattan? Riktigt bra och var den skiva som ledde in mig på bandet.
   Inget fel på Collins men både röst och musik är tristare är Gabriel tycker jag. Banks kan sina saker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s