Veckans låt

Inlägg 2839 får bli Lana del Ray och en av hennes mest pretentiösa videos Ride. Låten börjar ca 3.30 och sin vana trogen fick hon en och annan att bli kränkt även denna gång med hjälp av en huvudbonad 7:00 in i videon. Man kan tycka vad man vill om utförandet men låten är suverän och videon har en obehaglig stämning samtidigt som den känns lite somrig (men å andra sidan gäller den känslan alla Lanas låtar)

2838 inlägg har det blivit under snart 13 års tid. Det trodde jag aldrig när jag skrev några rader om Jason Statham och Jessica Biel en sensommar för över ett decennium sedan.

Inlägg 2839 blir det sista på en lång tid om inte det sista. För ögonblicket jagar jag elever som inte riktigt inser sambandet mellan arbete (prov, närvaro på lektioner och egna arbeten) och resultat (betyg) samtidigt som jag tvingas rätta (damn you Björklund – om jag kommer till Rom någon dag ska jag sparka dig på smalbenet) prov med frågor som gör Åkesson, inte upprörd eller arg utan, håll i er, äcklad! När sommaren kommer lär jag om allt går i lås tillbringa den i Taiwan med mitt barnbarn. Så tiden finns inte och ska jag vara ärlig inte heller lusten. Jag ser allt mindre film, även om jag troligen ser mer än genomsnittet, läser mer och kollar hellre in tv-serier. Om det blir någon återkomst av Filmitch lär det bli till hösten men håll inte andan.

Hur som haver det har varit tretton roliga år och jag har haft turen att lära känna trevligt folk. Trots att läskunnigheten och koncentrationsförmågan faller som en gråsten bland det svenska folket har bloggen ett stadigt antal läsare vilket naturligtvis är trevligt. Turligt nog finns det finfina filmbloggar kvar för den filmsugne; Rörliga bilder, Fripp, Movies noir eller Jojjenito rekommenderas varmt om ni inte redan kollat in dessa.

Hur som haver tack för mig och ha nu en superfragilisticexpialidocious sommar.

 

Annons

10 tankar på “Veckans låt

 1. Oj, tråkiga nyheter på söndagen men också fullt begripligt utifrån din vardagsbeskrivning. Håller förstås tummarna att du får lust att återuppta bloggandet efter en sommar i Taiwan, men whatever happen happens. Det kanske finns möjlighet att höras på andra sätt någon gång än via kommentarsfälten?

  • Jo men visst kanske en gemensam film i mellansverige ngn gång under hösten? Och man vet inte om det börjar klia i fingrarna kring alla helgona…….
   Hur det än blir tack för denna bloggtid

 2. Ja, det var ju lite tråkiga nyheter men allt har sin tid. Man tror kanske att allt varar för evigt men så är det förstås inte. Om man har lusten så finns oftast tiden. Vi återstående filmbloggar känns lite som egentligen utdöda dinosaurier och vi kommer snart förpassas till samma arkiv som nyhetsgrupperna, MySpace-sidorna, filmforumen och om några år även filmpoddarna. Vad blir nästa grej, frågar jag mig?

  Men vem vet, du kanske plötsligt får lust att skriva ett blogginlägg från Taiwan. Då kan du skriva att det var Made in Taiwan. 😉

  Ha en trevlig sommar! 🙂

  • Jo allt har sin tid och ände – med tanke på folks allt mer minskande koncentrationsspann lär väl framtiden bli en tumme upp eller ned och ”filmen” består av en stillbild. Med tanke på att jag kommer sitta i isolering tio dagar är det inte omöjligt med ngt made in taiwan.

 3. a-ha, kulturell appropriering då, med huvudbonaden. Jaja, folk ska alltid klaga. Inte minst jag, på alla Lanas videoregissörer som ägnar sig åt hedonistisk kameraonani. De verkar vara porrskadade allihop, inklusive Lana själv. Men det är väl ett försäljningstrick. Synd att det funkar.

  Taiwan? Hmmm, se upp för Kina, då. Vem vet vad Natoexpansionen kommer att få för dramatiska konsekvenser även österut, med Storbritanniens Storhetsvansinnesambitioner som är lika groteska i Ukraina som i Stilla havet och i Sydkinesiska havet? Just nu är det farligt att leva. Men att leva är å andra sidan alltid det farligaste som finns.

  • Funkar ypperligt på mig fast på senare tid har man lugnat ned sig. I hennes senatse video åkte hon traktor, målade ett staket och bakade en kaka med sin syster.
   Känns överlag lugnt med Kina f.ö mer bekymrad över hettan och luftfuktigheten.

 4. Tack för åren med snitsiga inlägg och filmåskådningar!
  Ibland är det så att livet kräver lite extra uppmärksamhet på annat håll, helt enkelt!

  Vi hörs vidare via de vanliga ”backchannels” vi har. 🙂

  Ha det gott så länge! 🙂

 5. Tack för alla härliga blogginlägg. Lite trista nyheter men inte alls överraskande. Det har väl varit på g några gånger nu… Om lusten inte finns kvar finns det inte stor anledning att fortsätta.

  Resan till Taiwan låter spännande.

  Tack också för alla musiktips. Lana Del Rey finns nu på min radar. Och det är inte var dag jag hittar nya artister. Smaken är som frusen vid den musik som jag lyssnade på under uppväxten.

  Ha det gott, så hörs vi.

 6. Fullt förståeligt att du pausar upp din blogg. Väldigt trevligt att läsa dina inlägg som är väldigt intressanta oavsett om det är min typ av film eller inte. Du får alltid till det så din text blir intressant. Jag har själv gett mig mindre tid med mobilen än jag tidigare haft. Jag är nog en av få som lyckats gått igenom ett helt liv utan att äga en dator, om inte min Comandore 64 räknas som jag fick i mitten av 80 talet. Förutom den har jag haft noll intresse i datorer. Men jag kom ju inte undan när smartphone gjorde entré. Där vart jag fast och jag märkte att det blev mer och mer surfande. Men jag har nu minskat även tiden med mobilen betydligt dom senaste två åren och medvetet hållit mig undan en del filmgrupper på nätet som jag annars varit väldigt aktiv i tidigare. Jag har kollat in dina inlägg men kanske skrivit mindre på din blogg, men då och då tittar jag in och försöker läsa ikapp. När lusten faller på så kanske det kommer nått inlägg från dig igen (hoppas jag). Det får tiden utvisa. Tips om du ser serier. Alf finns på HBO . Ha en skön sommar och en trevlig semester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s