The phantom of the open ( Storbr 2021)

För en tid sedan läste jag en bok som rörde människor som  inte lyckats så väl här i livet t,ex amiralen som sänkte sin egen flotta eller en poet som bara skrev dikter om ost. Bland myllret av knepiga personer stack ”golfaren”  Maurice Flitcroft ut. Jag skrockade förnöjt över hans bedrifter på banan och tänkte att i rätta händer skulle detta kunna bli en ganska så underhållande film. Samma dag upptäckte jag att det redan gjorts en film om Flitcroft.

I denna BOATS spelar Marc Rylace kranarbetaren Maurice Flitcroft. När hans fru föreslår att han ska hitta en hobby fastnar Flitcroft för golf och börjar träna på egen hand. Efter en tid anser han sig vara redo att gå ut på banan men det är inte så lätt då han inte anses vara tillräckligt fin för den lokala golfklubben. Maurice Flitcroft kastar då blickarna mot British open och lyckas genom ett kryphål anmäla sig till tävlingen. Att han inte riktigt håller klassen blir snart uppenbart för publik, medtävlare och arrangörerna som gör allt i sin makt för att denna fadäs inte ska upprepas. Maurice Flitcroft är dock inte den som ger sig i första taget.

Filmen verkar hålla sig någotsånär till sanningen men man verkar ha sockrat till det rejält. Jag anar att i verkligheten var det inte så där jätteroligt för familjen att ha en golfgalning i familjen. Det hade kunnat bli en roligare film om man vågat vara lite mer vågad i berättandet samt skippat filmens sista rejält smetiga halvtimme. Jag anar dock att ambitionen hos filmskaparna var att sno ihop en standard rulle som hela familjen kan uppskatta. Inget fel i det men jag känner att det blev lite av ett förlorat tillfälle. Skådisarna funkar och trion Mark Rylance , Sally Hawkins  och Rhys Ifans är ofta stabila om än inga favoriter. The phantom of the open är en oförarglig bagatell vare sig mer eller mindre.

Regi: Craig Roberts

Betyg: 5/10

Annons

2 tankar på “The phantom of the open ( Storbr 2021)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s