Catch the fair one (2021 USA)

Den före detta boxaren/boxerskan (?) Kaylee har det inte alltför muntert. Hon ger sig själv skulden för sin systers försvinnande. Samvetskvalen har tärt på henne med följden att Kaylee har hamnat i ett drogberoende, sumpat sin karriär som boxare och mer eller mindre brutit med sin familj. Filmen startar med att Kaylee verkar ha fått upp ett spår efter systern som leder till en trafficking liga och hon förbereder sig för att infiltrera denna.

Den amerikanska drömmen är nattsvart i denna film. Efter att ha sett filmen kände jag mig både skitig och lite allmänt deprimerad. Filmen är inspelad i och kring staden Buffalo som inte verkar vara ett alltfört mysigt ställe att leva i. Omgivningarna består av gråslaskig snö, slitna byggnader och människor som om de inte är tärda av livet är ena riktigt osympatiska djävlar.

Catch the fair one är ingen trevlig film men jädrigt bra och stundtals rejält spännande då Kaylee hela tiden kämpar i underläge och inte kan lita på någon. Kaylee som spelas av  boxaren/boxerskan(?) Kali Reis (som f,ö står som medförfattare)  får bokstavligen kämpa sig fram för att hitta sin syster. Kevin Dunn dyker upp i en liten roll där han var oväntat osympatisk, vanligtvis brukar han spela avsevärt trevliga personer. Det är som sagt ingen mysig film att gona sig till men om man som jag gillar skitiga miljöer och feelbad är detta en liten pärla. Rekommenderas varmt !

Regi: Josef Kubota Wladyka

Betyg: 8/10

 

Annons

2 tankar på “Catch the fair one (2021 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s