Lite om den här bloggen

Jag är en filmälskare på lite över 40 år. Det finns ingen filmgenre som jag inte tycker om men jag brinner nog mest för skräck och drama. Betygen kan kanske tyckas vara lite för låga men ser man mycket film blir det lätt att man blir lite blasé och med åldern kommer det en viss grinighet. Kommentera gärna.

Jag kan även nås på: filmitch@hotmail.se

När det gäller betyg går jag efter följade skala:

1-2=usel

3-4=dålig

5-6= helt OK

7-8=bra

9-10=mästerverk

Tack för besöket

Hej på er läsare.

Jag är ett nytt tillskott på bloggen. I egenskap av yngre bror och tillika filmälskare så kommer även jag att skriva inlägg här. Precis som Mr. Filmitch själv så gillar jag alla genrer men självfallet vissa mer än andra. Vi brukar ha ganska likartad filmsmak men där åsikterna går isär så gör de det i allmänhet med besked. Spännande, eller hur?  Då jag inte har resencerat på länge så vet jag inte huruvida jag är en generös eller snål betygsättare men jag kan nog tänkas komma vara snäll mot filmer som är orginella även om de brister i andra kvaliteér. Gammal filmvetare som jag är så kommer jag kanske slänga ur mig en och annan filmvetarklyscha men jag är inte så svår som den gängse bilden av filmvetaren brukar påskina. D.v.s. Ja, jag tycker om Bergman och franska nya vågen men inte förbehållslöst och jag kan uppskatta Barbarfilmer från 80-talet och komedier behöver inte nödvändigtvis vara djupare än ett glas vatten. Ibland är man inte särskilt törstig 🙂

Hursomhelst ser jag fram emot att få ta lite plats här på bloggen.

19 tankar på “Lite om den här bloggen

 1. Tjena!

  Roligt läsa din blogg! Ska bli spännande att se hur olika smak vi har. Inser så här ett drygt halvår försent att jag skulle ju givetvis ha angett regissör vid alla filmer jag också.

  Även om jag kanske var lite för generös (och bländad av Rapace) så var du väl ändå lite väl kritisk mot Män som hatar kvinnor? Det kunde ju ha varit värre… 2.5 timmar långt Wallanderavsnitt vore ju värre än Beck! 😉

  • Hej
   Roligt att du tittade in. Premiärkommentar!!
   Kan hålla med om att jag låter lite grinig när det gäller Män….. men det är tyvärr sällan man får se en bra svensk deckare eller thriller, sedan haussades den upp i media så jag hade nog förväntat mig en bättre film än vad jag fick.
   JL

  • Pinsamt men har inte kommit gång än. Han har varit mkt upptagen med att skriva musik f.ö. Men jag tjatar på honom, tro mig:)

 2. Har ställt den här frågan på andra bloggar!

  Detta var en fråga som jag hittade på ett annat ställe och jag tyckte det hade funkat bra att ställa frågan till dom filmbloggarna jag följer. Om du skulle rekommendera en film, den behöver inte vara något mästerverk men bara att du tycker om den, vad skulle det vara för nån?

  Tanken är att sätta ihop en lista med filmer som man kan gå igenom om man inte vet vad man vill gå igenom för någon!

 3. Hi, my name is Alex and I ‘d like to run and also manage your Instagram account.

  My company specializes in creating content campaigns for small companies on Instagram. We deal with a selection of brands in lots of sectors.

  I wanted to reach out to see if you had an interest in booking an exploration phone call with us.

  If so, please shoot me a message on Instagram at @alexatalla.

  Otherwise, I hope you have a terrific day!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s