Veckans låt

Det finns en hel del s.k vardagsgåtor som av och till sysselsätter min hjärna t.ex hur det kommer sig att det blivit en lönande affärsidé att ha en massa följare på sociala medier. I min värld är det ett säkert tecken på västerlandets undergång.

En annan gåta som dyker upp av och till är hur i hela friden veckans låt kunde bli en hit?  Fanskapet är still going strong och när jag minst anar det dyker denna imbecilla låt upp. Det kan vara via någon radio som står på, i ett sportsammanhang eller en A-traktor som puttrar förbi med dånade högtalare. Så fort jag sänker garden finns låten där redo att invadera mitt sinne. Jag vet att smaken är olika men jag undrar om någon verkligen tycker denna låt är bra eller spelar man den bara av nostalgiska skäl pga av något dimmigt diskotekshångel i Magaluf under 80-talet? Jag vet inte. Det enda jag vet är att likt förbannelsen i The Ring sprider jag detta oskick till låt vidare till eventuellt aningslösa lyssnare.

Ha en go vecka

9 tankar på “Veckans låt

 1. ”Det finns en hel del s.k vardagsgåtor som av och till sysselsätter min hjärna t.ex hur det kommer sig att det blivit en lönande affärsidé att ha en massa följare på sociala medier. I min värld är det ett säkert tecken på västerlandets undergång.”

  Jag håller helt med. Ju mer världsfrånvända saker som manifesterar sig som viktiga, desto närmare är samhället sin upplösning.

  Detsamma gäller den juridiska överbyggnaden som är avsedd att styra oss. Ju galnare lagar politiker och jurister stiftar, desto mer är det ett tecken på att en civilisation har nått sitt slut.

  Oj vad klokt skrivet av mig! — Inte alls, det var Marcus Tullius Cicero som skrev det: ”Ju närmare en kollaps imperiet är, desto galnare blir dess lagar”.

  ”En annan gåta som dyker upp av och till är hur i hela friden veckans låt kunde bli en hit? Fanskapet är still going strong och när jag minst anar det dyker denna imbecilla låt upp.”

  Bättre kan de inte sägas! Christer Sandelin från Freestyle sade i en intervju att den enda skiva som aldrig borde ha spelats in var DJ:n Rick Dees halvglobala hit-album Disco Duck. Men det var en självironisk skämtskiva, vilket Sandelin tydligen inte fattade. Opus är på allvar. Jag har inte hört någon annan låt med dem och det är nog tur. Det fanns nog ännu värre saker ändå på den tiden som också vägrar dö : https://youtu.be/xqTBlft8gQA

  Det är som Abba, som tydligen har ett nytt album ute. Jag blir förtvivlad. De har förföljt mig hela livet. Jag älskade dem som barn, men jag har lämnat barndomen bakom mig. Ska jag aldrig få slippa dem eller deras låtar? Plågoandar som dessa är som onda andar under romantiken på 1800-talet.

  • Min inledning var lite skämtsam skriven men klart att detta problem inte ska negligeras. Såg en minidokumentär om fenomenet Onlyfans (typ twitter deluxe) på SVT-play som inte direkt stillade mitt sinne.
   Har skrivit mer om fenomenet här

   Yasmine Winberg, Julia Lundin: Badfluence

   Jag skrattade till högt då du lyckades pricka in än en av de värsta låtarna som gjorts – det finns ett tiotal som seglar runt på denna inofficiella lista.
   Jo Abba är svåra att komma undan – nu tycker jag iofs de gör ganska så trevlig musik och har inte så mycket emot dem. Frun köpte senaste plattan men jag har inte hört den än då Del Reys senaste har varit den som gällt för min del- tillsammans med en rejäl portion The Beatles.

   • Badfluencers…den termen har jag inte sett förut, men den är bra.

    The Beatles har jag hört flera låtar av, så jag är inte helt bortkollrad! Jag vet vilka de var!

 2. Ehhh, jaha, jag har väldigt starka nostalgiska känslor till den här… Och det trots att jag inte kan koppla till discohångel. Tycker helt enkelt att det är en skön 80-talsdänga. Som Slice Me Nice 😀

  Ha en fin novembervecka (pssst, i morse var det så mörkermysigt att jag inte kunde motstå en liten gnutta jul-Frankie…)

   • Haha, inget ont om Frankie Goes to Hollywood men i julsammanhang finns det bara en Frankie — Sinatra. Och det ska såklart vara den unge Sinatras julskivor

  • Redan jullåtar. Jag ser med bävan på cd-högen min fru tar fram varje år. Carolas julskiva har jag gett rött kort åt men erkänner att Robbie Williams dubbelplatta är helt ok.

   • Kan jag tänka mig, han har ju ändå varit inne och nosat på swingområdet. Annars kan jag rek Seth McFarlanes julskiva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s