The Apparition (2012 USA)

Ett ungt par flyttar in i ett nybyggt bostadsområde och nästan ögonblickligen sätter det igång att spöka. Till en början är spökerierna ganska oskyldiga t.ex stängda dörrar som öppnas och mystiska ljud. Men detta är bara början och fenomenen intensifieras och blir allt hotfullare. Frågan är bara varför det spökar? Är platsen hemsökt eller är spöket efter någon av de två?

Till en början känns The Apparation någolunda fräsch. Jag gillar området som paret flyttar till. Det är en s.k gated community som ligger ute i öknen. Området är nybyggt så paret nästan helt ensamma i stadsdelen, bara det ger en lätt krypande stämning. Berättelsen är snyggt filmad och jag ska här också erkänna att det fanns ett par riktigt rysliga scener. Till en början är jag nöjd med mitt filmval. Ju längre filmen går desto mer uppenbart blir det att vare sig Ashley Greene eller Sebastian Stan är några skådisar att hänga i julgranen. Jag får intrycket av att de poserar sig genom filmen m.a.o en catwalk med repliker. Storyn blir trist efter ett tag och jag misstänker att filmbolaget kände att det var dags att göra en skräckfilm och tog första bästa story som låg och flöt omkring. Bosrtsett från ett par rysligheter är The Apparation inget att hurra för. Filmen startar bra men blir både trist och oinspirerad.

SPOILERVARNING

.

.

.

.

.

.

.

.

Jag börjar också bli ordentligt trött på detta grepp som numera överanvänds i skräckgenren, nämligen att spökena, mördaren etc alltid numera vinner. När det görs rätt kan det vara effektivt men nu för tiden görs det schablonmässigt och man kan vara ganska söker på att skräckfilmer av i dag slutar med att alla dör.

Regi: Todd Lincoln

Betyg: 2/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s