Trolljegeren ( 2010 Norge )

Filmen blev tokhyllad av Andreas FILMR  tyckte den var ok, själv anser jag att den norska Trolljegeren har potential men faller på en del små detaljer som t.ex manus. Filmen handlar om ett gäng studenter som gör en dokumentär om den norska statens trolljägare. Under dokumentären visar det sig att trolljägaren har stora problem. Trollen rymmer från sina reservat och han måste elimenera troll på rymmen samt undersöka vad som orsakat massrymningarna.

Då det är en låtsasdokumentär är den filmad i samma anda som Cloverfield och Poughkeepsie tapes dvs med videokamera. Greppet brukar vara effektivt och man sugs in i berättelserna men det är här som Troljegeren failerar, åtminstone för mig. Om det är skådisarna som är amatörer eller om det regin som är dålig vet jag inte men jag kan inte, hur mycket jag än vill, engagera mig i storyn. Hela tiden är spricker illusionen och jag påminns ständigt om att allt bara är en film. Berättelsen är fantasifull och man tar ut svängarna rejält vilket jag gillar. Tyvärr är historien förvånansvärt ospännande bortsett från en scen känns det hela som en ”walk in the park” trots tjugometers troll som ser människor som nästa måltid. Avslutningsvis vill jag ge en eloge till effekterna för trollen är riktigt bra gjorda och det är nog dit pengarna gick. Trolljegeren är en fantasifull och, med tanke på temat,  modig film som tyvärr faller på taskigt manus och skådespeleri.

Regi:  André Øvredal

Betyg: 4/10

9 tankar på “Trolljegeren ( 2010 Norge )

  1. Den här rullen har jag missat fullständigt. Spontant verkar den underbar rent idémässigt. Fast det här med fejkdokumentärer brukar inte vara min grej. Måste ändå säga att trolljägare i Norge låter helt stört bra. Trollet på bilden ser bra ut, precis som jag vill att ett troll ska se ut.

  2. Fejkdokumentärer gillar jag ju seriösare desto bättre. Kan rekommendera Forgotten Silver av Peter Jackson en underbar liten pärla 🙂
    Iden med Trolljägaren är alldeles fantastisk, norrmännen vågar avsevärd mer än Svenskarna, kan vara att de tar ämnet mer på allvar. Det jag saknade var spänningen 😦

  3. Pingback: Trolljägaren (2010) |

  4. Pingback: Trolljegeren « Jojjenito – om film

  5. Pingback: Trolljegeren (2010) « Rörliga bilder och tryckta ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s