Boar (2017 Australien)

Det var ett tag sedan sist men äntligen kan en tvättäkta grisskräckis få samsas med spöken och annat oknytt här på bloggen under skräckfilmsveckan. Det finns inte så mycket att säga om Boar mer än att den levererar, eller med andra ord uppfyller förväntningarna.

En familj far ut i obygden (iofs inte så svårt då den utspelar sig i Australien) för att hälsa på en släkting. Lokalbefolkningen i den lilla staden anar att det är något som lurar i buskarna då en och annan person har försvunnit på sista tiden men det är inte mycket mer än en aning. Vi tittare vet däremot att det är ett vildsvin stor som en folkvagnsbuss som härjar runt på landsbygden och sliter allt som kommer i dess väg i bitar. När familjen bestämmer sig för en liten utflykt korsas deras väg med grisen vilket leder till skrik, blod, slafs och spring.

Boar är inte en film där man behöver lägga pannan i djupa veck för att hänga med i svängarna man vet ungefär vad som ska hända och det händer mycket riktigt. Filmen är från Australien (som även bjöd på grisskräckisen Razorback på 80-talet) och är därmed lite brutalare än vad man är van vid. Då filmen är från ”down under” är den där osäkerheten om vem som ska klara sig närvarande vilket skänker lite spänning till en så annars förutsägbar film.. Skådisarna är av varierande kvalitet men grisen har man lyckats bra med. Man lyckas också med att få en gammal luttrad skräckfilmsräv som mig att hoppa till ibland så filmen har sina spänningsmoment. Gillar man combon grisar, skräck och vildmark (på film bör tilläggas) är Boar klart värd en titt.

Detta är f.ö regissören Chris Sun fjärde film och jag blev smått intresserad av hans tidigare alster så de lär dyka upp här på bloggen förr eller senare.

Regi: Chris Sun

betyg: 6/10

Sofia och Fiffi bjuder på annat än grisar (tror jag)

5 tankar på “Boar (2017 Australien)

  1. Även jag har sett den här filmen (och den kommer dyka upp en söndag framöver) men jag kan erkänna att jag håller med dig om det mesta du skriver. Folkvagnsbuss!!! 😀 😀 😀

  2. Pingback: Boar (2017) | Flmr

Lämna en kommentar