Truth or dare (2018 USA)

Skräckfilmsveckan avslutas med en s.k popcornskräckis. Olivia begår två stora misstag redan i filmens början: Dels åker hon till Mexico på semester något som alltid slutar i elände om man är amerikansk turist än värre är att hon och hennes kompisar hänger med en ny bekantskap som verkar trevlig till en gammal kyrka. Det blir lite party bland ruinerna och den nya bekantskapen övertalar Olivia och hennes vänner att leka truth or dare (sanning eller kånka som leken heter på svenska eller sanning eller padda för oss som ser på Ex on the beach). I.om detta drabbas deltagarna av en förbannelse där man måste deltaga i leken annars dör man. Nu rör det sig inte om oskyldiga sanningar eller handlingar man måste berätta eller genomföra utan avsevärt värre saker. Olivia vars bekantskapskrets minskar markant måste hitta ett sätt att bryta förbannelsen och här dyker en annan kliché skräckfilmens värld upp som inte heller är fy skam nämligen ”den gamla och något förvirrade kvinnan som bär på en hemlighet”.

Truth or dare är lite klurigare än vad jag var van vid när det rör genren. Man lyckas med att få ihop en ganska så intressant historia och lyckas vrida till manus så pass mycket att valet av sanning kan vara lika illa som att välja konsekvens. Upplösningen var även mycket tillfredsställande då den var både smart och åtminstone för mig oväntad med en smart tvist. Det är en lättsam film med helt ok skådisar men för en stunds halvryslig underhållning duger den mer än väl.

Regi: Jeff Wadlow

Betyg: 6/10

Fiffis och Sofias val för denna sista dag på skräckfilmsveckan.

Nu var denna tema vecka över för detta år och tackar naturligtvis Fiffi &Sofia för ett gott samarbete. Vi ses väl nästa år?

 

2 tankar på “Truth or dare (2018 USA)

  1. Ok, på icke-turist-listan: mexikanska pyramider och kyrkor… 🙂

    Tack själv för trevliga utbyte som vanligt! Klart vi kör nästa år också

Lämna en kommentar