Limitless ( 2011 USA )

Eddie Morras liv är inte direkt avundsvärt. Ont om pengar, inget jobb, har total idetorka på boken han skriver och som grädde på moset dumpad av sin flickvän. Av en slump möter han en gammal bekant som erbjuder honom att pröva en ny ”medicin” som tydligen har otroliga egenskaper. Att den bekante inte ljög märker Eddie snart. Medicinen har den verkan att man utnyttjar hjärnans hela kapacitet. På bara en dag lyckas Eddie skriva stora delar av sin bok, städa sin sunkiga lägenhet samt att charma och sätta på sin hyresvärds fru. När effekten avtar vill Eddie av naturliga själ ha mer och det leder till en massa problem: Ryska maffian, misstänkt för mord, jagad och naturligtvis har medicinen en och annan biverkning.

Bradley Cooper är kanske mest känd från filmen The Hangover och The A-team. Troligtvis jobbar han för att komma ur att castas som skojfrisk då han varit med att producera Limitless som är en ganska rapp och underhållande thriller. Någon större nagelbitare eller nyskapande film är det inte men den är som sagt ganska underhållande. Den enda som jag störde mig på var vocie-overn där Eddie berättar handlingen, det blir lite störande i längden men en petitess på det stora hela. En ganska perfekt film att se efter midsommarfirandet då nog många känner att deras hjärnor behöver vila lite. Även Paul och The Lincoln laywer är andra filmer som passar ganska perfekt en dag som denna. Fiffi har också sett filmen.

Regi: Neil Burger

Betyg: 6/10

6 tankar på “Limitless ( 2011 USA )

    • Ja säg det, men uppenbarligen har väldigt mycket i livet att göra med hjärnkapacitet enl. Limitless, t.om raggning. Med det verkar finnas undantag när det gäller det sistnämda t.ex Mike Tyson 😉

  1. Nån sa om filmen: ”En karaktär är inte smartare än manusförfattaren”. Filmens manusförfattare är inte riktigt lika smart som han tror. Och det är kanske det stora problemet med filmen. Håller du med?

  2. Nja ngt stort problem med filmen fann jag kanske inte men får ta den för vad den är – simpel sommarunderhållning. Kommer nog aldrig att gå till filmhistorien men relativt underhållande trots allt.

  3. Pingback: Limitless « Jojjenito – om film

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s