The Take (2009 Storbr)

Tom Hardy är aktuell som Batmans antagonist Bane i den kommande The Dark knight rises. Det kan vara lite svårt att både se och höra att det är Hardy då ansiktet täcks av någon form av mask. Om man vill se mer av Hardy är den brittiska miniserien The Take att rekommendera.

De två kusinerna Freddie och Jimmy strålar samman när Freddie släpps ur fängelset. Förutom att de är släkt och kriminella har de även en gemensam nämnare i sina fruar som är systrar. Freddie (Hardy) är ledaren av de två och tillsammans kämpar de sig uppåt i Londons undre värld. Med makten kommer även konkurrensen mellan de två kusinerna och uttrrycket this town ain’t big enough for the both of us passar bra för beskriva berättelsens utveckling.

Det här är Hardys show från början till slut. Har man svårt för skådisen bör man nog kolla in något annat. Då jag håller honom som en av de intressantare skådespelarna på senare tid är det fest för sinnet att se denne brutale sälle i aktion. Tom Hardy ger ett mycket bra porträtt av en livsfarlig människa som helt saknar skrupler. Freddie utstrålar hat och behöver knappt provoceras för att ta till våld, det är helt enkelt livsfarligt att vistas i hans närhet. Efter tre timmar i denne mans sällskap är jag mentalt utsliten samtidigt som jag förundras över hur en människa kan orka med att leva som Freddie gör. Nu är jag kanske lite orättvis mot de andra skådisarna genom att bara tala om Hardy. De håller som oftast när det rör sig om serier och filmer från England hög klass. Speciellt duon Riley/Wareing som spelar de två systrarna är mycket bra. Riley var f.ö aktuell i rollen som Catwomen innan Hathaway kom in i bilden

I den här serien finns det egentligen inga vinnare utan bara förlorare och när eftertexterna rullar är man ganska nöjd med sitt stillsamma förortsliv. The Take visar upp en annan sida av england, här är det sunkiga pubar, skitiga lägenheter och folk som troligen aldrig lagt ordet please i sin mun. En serie väl värd att titta på om man gillar genren och tre timmar går mycket snabbt.

Regi: David Drury

Betyg: 8/10

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s