The Burrowers (2008 USA)

the-burrowersDet lönar sig att vada i skräckfilmsträsket för av och till dyker det upp en liten pärla som t.ex dagens genreblandade film. The Burrowers är en skräckvästern, det finns en och annan film i den kategorin t.ex mycket sevärda Dead birds och inte så riktigt sevärda Ravenous. En familj verkar ha attackerats av indianer när man räknar in liken verkar ett par personer fattas. Ett uppbåd sätter efter indianerna för att rädda de förmodade kidnappningsoffren. Snart är jägarna de jagade och det rör sig verkligen inte om några indianer som står bakom överfallet..

Filmen rullar på i sakta mak och historien handlar inte om snabba klipp eller nagelbitarspänning. The Burrowers vinner istället på en otrevlig stämning samt ett ganska intressant (och äckligt) koncept som inte ska avslöjas här. Filmens hjältar är inte några präriens riddare det är skitiga män med skägg och mustasch som inte är speciellt sympatiska något som förstärker filmens obekväma känsla då man inte riktigt har någon stabil karaktär att hålla i handen under historiens gång. Trevligt är också att man klämt in två stabila skådisar som Clancy Brown och Doug Hutchison jag hade dock önskat att de fått lite mer speltid.

En del kan finna filmen vara lite långsam samt att mysteriet är lite larvigt men jag satt åtminstone som klistrad under den här svartsynta historien. Lite mer spänning så hade betyget blivit högre.

Regi: J.T. Petty

Betyg: 7/10

2 tankar på “The Burrowers (2008 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s