The Final girls (2015 USA)

The_Final_Girls_posterDen här filmen verkade inte vara speciellt bra men jag beslutade mig för att ge den en chans då Taissa Farmiga hade huvudrollen. Hon brukar oftast leverera och i värsta fall kan man alltid stänga av filmen. Nu blev det inte så då The Final girls visade sig vara en förvånansvärt bra film.

Max har förlorat sin mamma Nancy i en bilolycka och bor numera hos sin moster. Mamman hade ambitionen att bli skådis men det blev bara en roll i skräckfilmen Camp Bloodbath som i stort sett har samma handling som Fredagen den 13:e . Motvilligt följer Max med sina kompisar på en visning av mammans film då den nått viss kultstatus i skräckfilmskretsar. Under föreställningen sugs Max och hennes vänner på något vis in i filmen. Då de känner till handlingen och de regler som gäller i en skräckfilm har de ganska goda chanser att klara sig med livet i behåll. Det som ställer till det är att karaktärerna i filmen agerar efter manus dvs de begår korkade misstag och då filmens mördare urskillningslöst dödar alla som har sex har Max och co fullt sjå i att se till att filmens karaktärer håller kläderna på, detta inkluderar även hennes mamma som är med i filmen.

Det låter kanske både korkat, ansträngt och rörigt men filmen funkar oväntat bra och är i sina stunder en riktigt rolig film. Filmen håller sig också inom de ramar som den sätter upp och ballar aldrig ur något som lätt kan hända inom genren. Spännande blir det aldrig däremot lite klurigt med en och annan fantasifull lösning på de problem de ofrivilliga campinggästerna ställs inför. Vid några tillfällen blir det lite fjantigt men det kan jag ta då The Final girls på det stora hela bjöd på en oväntat trevlig stund.

Regi: Todd Strauss-Schulson

Betyg 6/10

2 thoughts on “The Final girls (2015 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s