Jurassic world (2015 USA)

JurassicWorld.posterMan skulle kunna tro att Jurassic world handlar om dinosaurier och visst finns de med i filmen till viss mån. Det filmen egentligen handlar om är FAMILJEN (inte musikgruppen utan den sociala strukturen). I denna film är FAMILJEN i fara och då inte pga en blodtörstig genmanipulerad dinosaurie som kan det mesta förutom att köra bil. Orosmolnen är följande:

1. Storebror tycker lillebror är jobbig.

2. Brödraparets föräldrar kanske kommer att skiljas.

3. Två systrar har dålig kontakt med varandra och umgås inte så mycket som de borde för om man hör till en FAMILJ i amerikanska filmer ska man älska hela släkten och kan knappt bärga sig till att få mysa till det med varandra, gärna under Thanksgiving.

4. Den ena av systrarna som driver dinosaurieparken har allvarliga problem och då menar jag inte problem av den sorten att en genmanipulerad blodtörstig dinosaurie som kan det mesta förutom att köra bil rymmer. Hennes problem är värre. Hon umgås inte med sina systersöner och vet inte ens hur gamla de är!!!!! Hon vill även göra karriär men då på bekostnad av barnalstrande – kort och gott så har hon inga modersinstinkter trots att hon är kvinna. Vart är världen på väg?

Turligt nog så löses alla dessa problem med övertydlig hand av producenten Steven Spielberg. Katalysatorn som för FAMILJEN närmare varandra och väcker den kalla karriärkvinnans modersinstinkter är en genmanipulerad blodtörstig dinosaurie som kan det mesta förutom att köra bil rymmer och därmed hotar FAMILJENS existens samt 20 000 andra besökare som iofs inte är så viktiga (verkar det som). Innan vi har nått detta mål får vi se dinosaurier, höra barndomsberättelser om spöken och vargar samt se karriärkvinnan spotta i nävarna. Det sistnämnda illustreras av att hon kastar sin vita kavaj så man tydligare kan se konturerna av hennes bröst i det tighta linne hon bär under sin kavaj. En annan anledning till att hon kastar sin kavaj är nog att när hennes modersinstinkt till slut väcks till liv måste hon åtminstone visa att hon har en antydan till bröst. Jag suckar tungt i biomörkret och undrar om jag inte skulle ha sett Stathams senaste istället.

Regi: Colin Trevorrow

Betyg: 3/10

Andra tankar om filmen

filmspanarna-bred

 

The Nerd bird

Har du inte sett den?

Jojjenito

Fripp

FLMR

Movies noir

Rörliga bilder och tryckta ord

Fiffi

 

9 tankar på “Jurassic world (2015 USA)

  1. Hahaha, oj, Tjurich 2.0 här tror jag minsann! 😉 Fast jag håller med dig i mycket av dina påpekanden trots att jag tyckte JÄTTEMYCKET om filmen. Så kan det bli ibland.

  2. Pingback: Jurassic World (2015) | Flmr

  3. Haha, håller också med men var också lite mindre tjurig. Ungefär som Godzilla, det filmen försökte göra till huvudpoängen var långt borta från huvudpoängen

  4. Hahaha, en underhållande och rättvis recension. Urbota dum, könsroller usla, logiken ut genom fönstret, karaktärer som man inte brydde sig om. Och trots allt detta var det en ganska god ride så länge det varade. Skön värld att titta in i ändå! Men hade gärna sett en film med bättre idé och manus. De hade ju alla ingredienserna framme, där framför sig. Varför kunde de inte sno ihop en bättre slutprodukt??

    • Man tycker de kunnat koka ihop en bättre soppa då både pengar och tid funnits. Men S.S kanske har tappat greppet på äldre dar? Tänker på Indiana Jones 4 t.ex

Lämna en kommentar