The Lazarus effect (2015 USA)

the-lazarus-effect_1424378817En grupp forskare står nära genombrottet för att väcka nyligen döda till liv. Man har lyckats med en hund men har inte testat på någon människa -än. Naturligtvis är olyckan framme och man tvingas ta ett beslut om att väcka en människa till liv och naturligtvis tar man fel beslut som i slutändan leder till avsevärt fler begravningar än vad man kanske tänkt sig.

Jag hade lite halvt om halvt sett fram emot den här filmen. Dels för att det är ett kittlande ämne som tidigare behandlats i filmer som Martyrs och Flatliners men även i böcker som Poes Fallet Valdemar och Kings Revival. Filmen har också en inte oäven rollista med Olivia Wilde, Mark Duplass, Sarah Bolger och favoriten Ray Wise,  den sistnämnde i en microroll men han är ändock med ett par minuter.

Nu blev det inte så bra som jag hade hoppats. Filmen startar bra och visst är det rysligt med den f.d döda hunden som vi tittare vet att det inte står rätt till med. När det blir dags för det mänskliga uppvaknandet från den andra sidan tappar filmen känslan och det blir urvattnat, för effektfullt, och småtrist. Synd på ett rafflande ämne och jag får hoppas på ett bättre resultat nästa gång för det lär det säkerligen bli förr eller senare.

Regi: David Gelb

Betyg: 3/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s